Масаж: які види існують і як підібрати відповідний

Масаж: які види існують і як підібрати відповідний

Масаж – це вид терапевтичної техніки, яка передбачає ручну дію на тканини тіла. За допомогою даної процедури можна суттєво покращити циркуляцію. крові, полегшити болючі відчуття, знизити рівень стресу, повноцінно розслабитися та відновити м'язи після великих навантажень.

Масаж – це вид терапевтичної техніки, яка передбачає ручну дію на тканини тіла. За допомогою даної процедури можна суттєво покращити циркуляцію. крові, полегшити болючі відчуття, знизити рівень стресу, повноцінно розслабитися та відновити м'язи після великих навантажень.

По всьому світу активно застосовується безліч видів масажу, які необхідні для реалізації різних цілей. Люди можуть вибирати їх самостійно або використовувати по призначенню лікаря. Комусь до душі класика, інші ж розслабляються лише від тайського або шведського масажу. Відкрити для себе нові відчуття допоможе аромотерапія.

У цій статті ми розповімо про найбільш популярні типи масажу і дамо ефективні рекомендації щодо вибору конкретного виду з урахуванням ваших потреб та вподобань.

Розслаблювальний масаж 

З ним знайомі якщо не всі, то багато хто. Він є ефективною терапевтичною процедурою, яка дозволяє суттєво знизити рівень стресу і зняти напругу, що накопичилася в організмі. Сучасний ритм життя приносить чимало навантажень та стресів, тому за допомогою такої процедури людина може як розслабитися, так і виключити численні захворювання. 

Лімфодренажний масаж

Є поширеною в лікувальних та профілактичних цілях процедурою, яка дозволяє ефективно стимулювати лімфатичну систему в організмі. Практикується як ручне виконання, і за допомогою професійного масажного апарату. Ключовою метою цього виду процедури є стимулювання більш активної циркуляції лімфи, завдяки якому з організму виходять шлаки та токсини, що накопичилися.

Спортивний масаж

Це процедура, без якої часто не можуть обходитися спортсмени й просто активні люди. Завдяки регулярному масажу можна покращити фізичну підготовку, а також допомогти організму відновитись після посилених тренувань.

Лікувальний масаж

Призначення лікувального масажу можливо для лікування ряду як легень, так і більш серйозних захворювань. З його допомогою можна ефективно боротися зі збоями у роботі організму та покращити стан здоров'я в цілому. Важливо звертатися лише до кваліфікованих масажистів, які мають професійні техніки та здатні взаємодіяти безпосередньо з проблемними ділянками організму.

Ароматерапевтичний масаж

Аромамасаж – це чудовий спосіб відключитися від повсякденної метушні та розслабитися. Він передбачає поєднання класичних масажних методик з добірними ефірними оліями. Цей спосіб більш ефективний, ніж традиційний, і має відчутні терапевтичні властивості, що суттєво відбивається на стані організму.

Як вибрати відповідний вид масажу?

Для того, щоб підібрати оптимальний варіант, необхідно враховувати низку факторів: 

  1. Ціль процедури. Вирішіть для себе, хочете ви просто розслабитися, відновитися після спортивної травми або позбутися від стресу, що накопичився.
  2. Вподобання. Деяким подобаються розслаблювальні техніки, інші люди віддають перевагу більш активним рухам.
  3. Рекомендації від спеціаліста. Перш ніж почати масаж, необхідно озвучити свої проблеми. Гарний спеціаліст завжди рекомендує оптимальний для вас варіант. Крім того, ви зможете виключити ускладнення.
  4. Рівень кваліфікації. Дуже велику роль у проведенні процедури грають саме навички та знання спеціаліста. Якщо це досвідчений масажист, він володіє великою кількістю технік і робить все на найвищому рівні. При цьому він може гарантувати повну безпеку. 
  5. Атмосфера під час сеансу. Для того, щоб досягти бажаного ефекту, при проведенні процедури потрібно почуватися комфортно. У цьому чудово допомагають ефірні олії та правильний підхід із боку фахівця.

Також не забувайте про відгуки та рекомендації, адже саме вони часто допомагають зробити правильний вибір.

Коли варто робити масаж і в яких випадках він не рекомендується 

Попри те що масаж – це дуже ефективний і, як може здатися, універсальний засіб, важливо пам'ятати про головні показання і протипоказання до проведення даної процедури.

Масаж буде корисний у таких випадках:

  1. Болісні відчуття в області м'язів та суглобів. Вплив на тканини сприяє зниженню рівня болю та поступового усунення проблем із суглобами.
  2. Нервовість та головні болі. За допомогою масажу можна ефективно боротися зі стресом та зняти загальну напругу, завдяки чому болісні відчуття з'являтимуться набагато рідше.
  3. Проблеми зі сном. Масаж дуже корисний при порушеннях сну, оскільки здатний приглушити тривогу та забезпечити релакс для нервової системи. Він використовується для покращення кровообігу та гнучкості. 
  4. Профілактика та лікування серцево-судинних захворювань. Завдяки позитивному впливу на кровообіг підтримується робота серцево-судинної системи загалом.
  5. Удосконалення фігури та постави. Нерідко масажні процедури призначають для усунення зайвої ваги та зміни постави (наприклад, при викривленнях).

Фахівці не рекомендують робити масаж без попередньої консультації з лікарем, якщо у вас збігається хоча б один з наступних пунктів:

  1. Протягом гострих інфекційних хвороб.
  2. Велика ймовірність тромбозу.
  3. Високі стрибки тиску.
  4. Наявність запальних процесів в організмі.
  5. Діагностована онкологія чи стан ремісії.
  6. Різні захворювання шкіри.
  7. Гостра реакція організм на ефірні олії.
  8. Вагітність, особливо у ранніх термінах.
  9. Хвороби серцево-судинної системи.

Перед тим, як почати масаж обов'язково попередьте майстра про наявність хронічних захворювань і проконсультуйтеся зі своїм терапевтом, щоб вибрати найбезпечніший варіант для вашої ситуації.

Якщо ви хочете отримати якісну процедуру від досвідчених фахівців, рекомендуємо звернутись до клініки «Візіум». Ми пропонуємо професійний масаж у Києві з використанням найефективніших методик.

Будь-ласка, оберіть мову