Раннє статеве життя Медичний центр Візіум
запис на консультацію
UA / RU
Пошуковий запит не повинен бути коротшим за 4 символи

Раннє статеве життя

Говоримо з лікарем акушером - гінекологом медичного центру "Візіум", Тарасовою Мариною Сергіївною.

В останні роки статеве дозрівання відбувається значно раніше. Це ще більше збільшило невідповідність між статевою та загальною зрілістю. Необдуманий, легковажний вчинок іноді може скалічити майбутнє юнака та дівчата.

Рання статеве життя завдає шкоди здоров'ю

Статевий потяг зазвичай з'являється значно раніше, ніж закінчується статеве дозрівання, тобто у віці, коли організм ще формується і ні психічно, ні фізично не підготовлений для початку статевого життя. В останні роки статеве дозрівання відбувається значно раніше. Це ще більше збільшило невідповідність між статевою та загальною зрілістю. Необдуманий, легковажний вчинок іноді може скалічити майбутнє юнака та дівчата. Тому в цьому віці дуже важливим є вміння володіти своїми почуттями та вчинками.

Статева помірність у юнацькому віці не шкідлива, вона сприяє кращому розвитку організму, що росте, спокійному рівномірному вдосконаленню фізичних і розумових сил підлітка. У дівчат у більшості випадків статеве бажання проявляється пізніше, ніж у молодих людей, розвивається повільніше і виражено слабше.

Зазвичай дівчата легше, ніж юнаки, переносять статеву помірність до одруження. При спілкуванні з юнаком, який подобається, дівчина має бажання бути разом, потреба в ніжному, дружньому відношенні, увазі з його боку. Спроби з боку юнака чи чоловіка до початку статевого життя здебільшого відлякують її. Однак серед підлітків іноді зустрічаються юнаки та дівчата, які мало цікавляться заняттями в школі, ПТУ, не захоплені роботою на виробництві, у них багато вільного часу, а цікавих занять немає, нерідко вечорами вони тиняються без діла у пошуках "розваг", розповідають усілякі непристойності. , анекдоти, відпускають плоскі жарти слідом. Вони не проти випити, похвалитися своїми пригодами.

Такий спосіб життя зазвичай кінчається пристрастю до спиртного, раннім статевим життям, в деяких випадках зараженням венеричним захворюванням. Найчастіше це трапляється з тими підлітками, які не мають щирих товариських стосунків з батьками, у тих випадках, коли батьки самі зловживають спиртними напоями, або коли через неправильно сформовані відносини між членами сім'ї підліток прагне швидше покинути остогидлу йому квартиру, де вічно сварки і суперечки між близькими йому людьми.

У деяких випадках дівчина, не підготовлена ​​для початку статевого життя ні духовно, ні фізично, не відчуваючи статевого потягу, поступається наполегливим бажанням юнака чи чоловіка, боячись втратити коханого. Хоча у багатьох випадках це призводить до протилежного. Нічим не пов'язані молоді люди, які часто нічого не випробували, нерідко після першої близькості не мають бажання більше зустрічатися. Раннє статеве життя завдає величезної шкоди здоров'ю підлітка. Вона порушує формування організму, викликає уповільнення зростання.

Підлітки, які рано розпочали статеве життя, стають млявими, швидко втомлюються, погано вчаться, гірше справляються зі своєю роботою. Раннє статеве життя може призупинити розвиток організму дівчини, позбавити її чарівності юності. На дівчину припадає велика тяжкість наслідків раннього статевого життя, від яких їй іноді не вдається повністю одужати протягом багатьох років, а іноді всього життя. Перший аборт у віці може назавжди позбавити жінку у майбутньому радості материнства. Хронічний запальний процес статевих органів, що виник у результаті раннього статевого життя, нерідко призводить до безпліддя.

Будь-ласка, оберіть мову