Вагітність та подорож | Медичний центр Візіум
запис на консультацію
UA / RU
Пошуковий запит не повинен бути коротшим за 4 символи

Вагітність та подорож

Вагітність - для більшості сучасних жінок перестала бути на заваді подорожувати, куштувати їжу різних народів світу, спілкуватися з великою кількістю людей. Літо - це час подорожей, зокрема закордон. Незважаючи на те, що вагітність – не хвороба, все ж таки важливо взяти до уваги.

Поради лікаря акушера – гінеколога Рижкової Наталії Іванівни: Подорожі при вагітності не протипоказані, якщо стан вагітної жінки не потребує стаціонарного спостереження або лікування. Важливо робити перерви у сидінні під час подорожі: зупинки автомобіля чи прогулянки салоном поїзда та літака. Чим більший термін вагітності, тим частіше потрібно робити такі перерви. кожні 45-60 хвилин по 15-20 хвилин. Для профілактики тромбоутворення важливо приймати достатню кількість рідини. Також можна носити еластичні панчохи чи бинти.

Спеціальних дієт для вагітних жінок не існує. Хоча вагітність – це переддіабетичний стан, тому бажано вживати менше вуглеводів, особливо цукру. Їжа під час подорожей має бути свіжою. Дегустувати екзотичні страви із невідомими інгредієнтами при вагітності не бажано. Запорука здоров'я – це миття рук перед їжею.

Ряд країн має осередки небезпечних інфекційних захворювань. Поїздки до таких країн потребують вакцинації, що не завжди можна провести під час вагітності. Деякі щеплення не рекомендовані під час вагітності. Важливо подбати про щеплення заздалегідь. Якщо вакцинацію провести неможливо, необхідно зважити всі «за» та «проти» поїздки до місця, яке може бути центром епідемії небезпечного захворювання.

Фізична активність при вагітності не протипоказана, але в ряді випадків вона має бути обмежена. Святкування чогось або перебування на відпочинку не повинні супроводжуватися надмірними незвичними фізичними навантаженнями, перевтомою, недосипаннями. Безпека вагітності, а значить, майбутньої дитини – у руках самої жінки, у руках сім'ї. Бережіть себе!

Перед поїздкою потрібно звернутися до лікаря акушера – гінекологу для уточнення всієї інформації.

Будь-ласка, оберіть мову