Загальна інформація щодо вакцинації | Медичний центр Візіум
запис на консультацію
UA / RU
Пошуковий запит не повинен бути коротшим за 4 символи
  • Київ
  • Блог
  • Загальна інформація про вакцинацію

Загальна інформація про вакцинацію

Дорогі батьки! Кожен з нас хоче бути спокійним за здоров'я своєї дитини, і тільки Ви приймаєте рішення про вакцинацію, це Ваше право вибору. При цьому не потрібно забувати, що саме застосування вакцин дозволило значною мірою скоротити інфекційну захворюваність у світі.

Крім того, високий рівень вакцинації в суспільстві передбачає формування колективного імунітету, при якому рівень імунітету серед населення настільки високий, що навіть ті діти, які не були вакциновані, залишаються захищеними від інфекцій. Незаперечним є той факт, що вакцинація рятує життя понад 3 млн дітей у світі щорічно!

А тепер, власне, про «страшилки».

1."Вакцинація викликає аутизм у дітей"

Після публікації в 1998р. в одному з авторитетних медичних журналів статті англійського лікаря Ендрю Векфілда про спостереження за 12 дітьми з аутизмом, яка викликала резонансний відгук у медичному середовищі, були витрачені роки на клінічне спостереження в декількох країнах за сотнями тисяч дітей, які отримали вакцину. Провідні медичні інститути та установи систем охорони здоров'я направили зусилля та засоби на детальне вивчення питання безпеки вакцинації. На сьогоднішній день абсолютно доведено відсутність причинно-наслідкового зв'язку між вакцинацією та аутизмом, а представники медичного журналу публічно визнали, що дана публікація не мала наукових підстав, і принесли вибачення громадськості.

2."Вакцинація перевантажує імунну систему"

3."Небезпечно вакцинувати дітей із хронічними захворюваннями"

Такі діти особливо потребують захисту від інфекційних хвороб! Як правило, саме у цих дітей інфекційні хвороби мають затяжний перебіг і часто протікають з ускладненнями. У календарі профщеплень в розвинених країнах передбачено розділ про вакцинацію за станом здоров'я, який регламентує проведення для цієї категорії дітей додаткових щеплень поряд з основними. Наприклад, діти з бронхіальною астмою та частохворіючі діти повинні бути щеплені проти таких захворювань, як пневмококова інфекція. Щороку в світі кожна 5-та дитина у віці до 5 років помирає через запалення легенів, а діти, які вижили після менінгіту можуть страждати від неврологічних наслідків (втрати слуху, порушень рухових функцій і розумового розвитку). нашому центрі ми пропонуємо Вам захистити свою дитину від менінгіту, пневмонії, отиту за допомогою однієї вакцини, яка містить антигени проти 2-х збудників: пневмокока та нетипованої гемофільної інфекції. Це – вакцина Синфлорикс, яку можна робити одночасно з іншими вакцинами під час одного візиту до лікаря віком від 1,5 міс. до 5 років: 3 дози на 1-му році життя і 1 дозу на 2-му році в якості ревакцинації. Хочу зазначити, що ми використовуємо тільки високоякісні європейські вакцини виробництва Бельгії, які добре переносяться дітьми. Ми завжди раді допомогти. Доброго Вам здоров'я!

Будь-ласка, оберіть мову