Респіраторні інфекції у дитячому колективі | Медичний центр Візіум
запис на консультацію
UA / RU
Пошуковий запит не повинен бути коротшим за 4 символи
  • Київ
  • Блог
  • Респіраторні інфекції у дитячому колективі

Респіраторні інфекції у дитячому колективі

У світі половина випадків смерті дітей віком до 5 років викликана інфекційними захворюваннями (захворювання органів дихання, гострі кишкові інфекції, кір, малярія, СНІД).

80% захворювань серед дітей до 5 років - інфекційні захворювання.Грип-29%,парагіпп -ndash; 9%, аденовірус-10%, 52% - не розшифровані. У 66% дітей реєструвалася середньоважка форма ГРВІ, проте у 34% - важка форма. Ускладнення відзначалися майже у половини хворих. У 56,7% дітей відзначені ускладнення з боку нервової системи, у 22,9% - з боку ЛОР органів, у 6% - пневмонії і у 14% - синдром крупа (ОСЛТБ).  На сьогодні існують специфічні та неспецифічні методи профілактики вірусних інфекцій та їх ускладнень.

До специфічних методів відноситься вакцинація. Зокрема хотілося б зупинитися на вакцинації проти ротавірусної інфекції і проти грипу, оскільки, на жаль, найбільша кількість летальних наслідків пов'язана з даними інфекціями і вони особливо актуальні для дітей у віці від 6 місяців до 6 років. Вакцинація забезпечує захист на 99,9%, а у разі захворювання – дозволяє уникнути ускладнень і несприятливих результатів від даних інфекцій. Хочеться нагадати, що вакцинація від ротавірусної інфекції здійснюється до 6 місячного віку (це пов'язано з харчуванням дитини, тому що в 6 місяців вводиться прикорм і зростає ризик інфікування). .Вакцинація проти грипу проводиться з 6 місячного віку – пов'язано з тим, що у малюка до 6 місяців можуть ще бути присутніми материнські антитіла, які він отримав трансплацентарно і введення вакцини до 6 місяців буде неефективним.

Педіатрія

Хотілося б додати, що в розвинених країнах – ndash; США, Німеччини, Франції вакцинація проти цих інфекцій входить у календар обов'язкових щеплень і покривається державою. Тому наостанок хочеться підсумувати: профілактика коштує в рази дешевше, ніж лікування. БУДЬТЕ ЗДОРОВИМИ!

Будь-ласка, оберіть мову