Про користь грудного вигодовування Медичний центр Візіум
запис на консультацію
UA / RU
Пошуковий запит не повинен бути коротшим за 4 символи
  • Київ
  • Блог
  • Про користь грудного вигодовування

Про користь грудного вигодовування

Факт: діти на грудному вигодовуванні менше плачуть. Справа в заспокійливому моменті — будь-який переляк, стрес або прикрощі проходять, якщо дитина їсть з маминих грудей

Говорячи про користь грудного годування, мами в першу чергу думають про переваги для своїх дітей. Адже в грудному молоці міститься оптимальна кількість мікро- і макроелементів, вітамінів і корисних речовин, які легко і швидко всмоктуються.

А ще — певну кількість імуноглобулінів, які захищають малюка від інфекцій. Звичайно, це не означає, що карапузи, які харчуються маминим молоком, не хворіють взагалі.

Часто у віці приблизно з 5 місяців багато дітей засмучують своїх батьків першим нежитем і кашлем. Пов'язано це з тим, що саме в цьому віці антитіла, які дитина отримала від мами через плаценту зникають і малюк хворіє. Це закономірний процес, під час якого дитина набуває вже своїх антитіл до інфекцій, що зустрілися.

Однак це не привід припинити грудне годування, навпаки: у період хвороби мамине молоко стає порятунком, поєднуючи в собі і харчування, і лікування, і заспокійливе. Будьте здорові!

Будь-ласка, оберіть мову