Осінь та ГРВІ: загострення хронічних захворювань Медичний центр Візіум
запис на консультацію
UA / RU
Пошуковий запит не повинен бути коротшим за 4 символи
  • Київ
  • Блог
  • Осінь + ГРВІ = загострення хронічних захворювань

Осінь + ГРВІ = загострення хронічних захворювань

У зв'язку з тим, що восени відбуваються різкі стрибки атмосферного тиску і температури, а також часті зміни погодних умов організм отримує стрес, а значить, - всі хронічні захворювання загострюються.

Насамперед, у цей час «на гора» виходять недуги серцево-судинної системи, яка не може залишитися байдужою до перепадів атмосферного тиску.

Через зміну характеру харчування, коли на зміну літньої фруктово-овочевої їжі багатою клітковиною приходять булки, борщі з м'ясом та пельмені, надходять тривожні дзвіночки від ШКТ (виразкова хвороба, гастрити, холецистити, панкреати)

Через перепади температур дають про себе знати хронічні проблеми з бронхами і легенями. Не чекайте поки пройде !!!! Якщо з приходом осені ви відчули слабкість, стали швидко втомлюватися, мучаєтеся від головних болів нудоти і запаморочення йдіть до лікаря. Такі симптоми можуть бути сигналами низки недуг: від серцево-судинних до ендокринних.

А вже якщо у вас з'явилися гострий і пекучий біль  в серці (за грудиною) - негайно немає ХУДУ БЕЗ ДОБРА. Однак боятися осені та бачити в ній «сезон всіх бід» не варто, при правильному підході до харчування, режиму праці та відпочинку, а також фізичних навантажень можна залишатися бадьорим і відчувати себе на коні. будь-якої пори року.

А крім того осінь – цей сезон, що несе полегшення людям, що страждають від полінозів (алергічних реакцій на цвітіння запахи і пил). Також в цей час варто починати профілактичні заходи, які допоможуть впоратися з алергією навесні і влітку майбутнього року. Якщо у вас є проблеми – зверніться до алерголога, і він допоможе підібрати для вас найбільш підходящий спосіб профілактики. 

Будь-ласка, оберіть мову