Дифтерія – актуальне питання вакцинації | Медичний центр Візіум
запис на консультацію
UA / RU
Пошуковий запит не повинен бути коротшим за 4 символи
  • Київ
  • Блог
  • Дифтерія – актуальне питання вакцинації

Дифтерія – актуальне питання вакцинації

Сезонний грип, дифтерія, правець, вірус папіломи людини, кір, краснуха, паротит - ці та багато інших захворювань загрожують здоров'ю дорослих людей не менше, ніж дітям у ніжному віці.

Міністерство охорони здоров'я радить жителям України зробити щеплення проти дифтерії у зв'язку з небезпекою хвороби і низьким рівнем вакцинування в країні. Як повідомляє пресслужба відомства, під час попередньої епідемії дифтерії в 1991-1998 роках захворіли близько 20 тисяч людей, померли 696. Зазначається, що вакцинуватися від дифтерії. >

В Україні щеплення від дифтерії дітям робиться на першому році життя 3 дози і в 18 місяців вакциною проти кашлюку, дифтерії та правця і поліомієліту, яка забезпечує найкращий захист. Потім у 6 і 16 років робиться ревакцинація вакциною проти кашлюку, дифтерії та правця і далі для дорослих кожні 10 років потрібно робити ревакцинацію.

Щеплення може викликати реакцію організму (припухлість у місці уколу або невелике підвищення температури), але ризик померти від дифтерії набагато вище, ніж ризик серйозної реакції на вакцину.

Ця інфекція передається повітряно-краплинним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє в дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли в горлі утворюються плівки, які можуть ускладнювати дихання і ковтання.

Медичний центр «Візіум» пропонує захистити себе провести вакцинацію всій сім'ї!

Будь-ласка, оберіть мову