ЛОР-захворювання у дітей Медичний центр Візіум
запис на консультацію
UA / RU
Пошуковий запит не повинен бути коротшим за 4 символи

ЛОР-захворювання у дітей

На першому етапі життя захист від більшості вірусів і бактерій малюку надає материнське молоко, проте надалі дитині належить виробити власний бар'єр захисту, створенню якого як перешкоджають, так і сприяють внутрішні чинники. анатомічні та гормональні особливості організму – та зовнішнє середовище – соціальна та природна.

Так, наприклад, періодичний перегрів або переохолодження можуть призвести до послаблення опірності дитячого організму по відношенню до інфекцій, що першорядно позначиться на ЛОР-органах.

Хронічні ЛОР-захворювання можуть призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Щоб захистити вашу дитину від хвороб «вуха-горла- носа» і наслідків, необхідно, перш за все, усвідомити різноманіття і небезпеку таких хвороб.

У ЛОР-захворювань у дитячому віці симптоми частіше ніж у дорослих бувають яскравими і з вираженим больовим синдромом. Батьки зазвичай лякаються і прагнуть якнайшвидше придушити їх підручними, частіше народними, засобами, тоді як слід негайно звернутися до лікаря.

За статистикою не менше 50% усіх звернень до дитячих поліклінік пов'язано із захворюваннями ЛОР-органів. Саме в ранньому віці ці захворювання проходять з найбільшими ускладненнями, тому необхідно вчасно їх діагностувати і лікувати.
У дітей часто розвиваються гострі лор-захворювання, для яких характерні бурхливий початок, висока інтоксикація організму і швидке.

Правильно призначити препарати при ЛОР-захворюваннях може тільки лікар, не слід займатися самолікуванням!

Незважаючи на те, що лор-захворювання переносяться дітьми важко, лікування завжди пробуджує в них цікавість. У терапії лор-захворювань використовуються різні пристосування та апарати, вид і пристрій яких відволікають дитину від негативних емоцій.

Профілактика лор-захворювань

Для того, щоб запобігти лор-захворюванню у дітей, необхідно вживати наступних профілактичних заходів, спрямованих на підвищення імунітету та зниження ймовірності інфікування:

  • обмеження контактів із хворими;
  • систематичне загартовування (без переохолодження);
  • підтримка в приміщенні нормальної вологості повітря;
  • провітрювання приміщень (без протягів);
  • включення в раціон свіжих овочів та фруктів;
  • прийом вітамінів.
Отоларингологія

Ми надаємо своїм пацієнтам можливість профілактичних оглядом та консервативного лікування захворювань в галузі оториноларингології.

Профілактика захворювань лор-органів допоможе зберегти здоров'я вашої дитини і уникнути важких ускладнень на інші системи організму.

Будь-ласка, оберіть мову